سه شنبه ١١ ارديبهشت ١٤٠٣
اخبار > پيش‌بيني احكام مناسب براي تقويت دانشگاه‌ها در برنامه هفتم و لايحه بودجه ۱۴۰۳


  چاپ        ارسال به دوست

پيش‌بيني احكام مناسب براي تقويت دانشگاه‌ها در برنامه هفتم و لايحه بودجه ۱۴۰۳

معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور در نشستي با رؤساي شش دانشگاه برتر شهر تهران گفت: سازمان برنامه و بودجه كشور از پيشنهادهاي دانشگاه‌ها براي حل مسائل كشور استقبال مي‌كند.

به گزارش مركز روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان برنامه و بودجه كشور، در نشست روز چهارشنبه نهم اسفندماه دكتر «داود منظور»، با رؤساي شش دانشگاه برتر شهر تهران كه «محمدعلي زلفي‌گل»، وزير علوم، تحقيقات و فناوري، نيز در آن حضور داشت، مهم‌ترين مسائل، نيازها و درخواست‌هاي دانشگاه‌هاي تربيت مدرس، شهيد بهشتي، صنعتي اميركبير، صنعتي شريف، علامه طباطبايي و علم و صنعت ايران، مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور در اين نشست با بيان اينكه رئيس‌جمهور بر تقويت دانشگاه‌ها تاكيد دارند، گفت: ما هم در سازمان برنامه و بودجه بر اساس مأموريتي كه داريم، تلاش مي‌كنيم از فعاليت دانشگاه‌ها در راستاي تربيت دانشجو و استاد و توليد علم و دانش، پشتيباني كنيم.
دكتر منظور با بيان اينكه تعامل نزديك سازمان برنامه و بودجه با رؤساي دانشگاه‌ها براي شتاب گرفتن حركت كشور در مسير پيشرفت و توسعه ضروري است، افزود: هر اندازه در دانشگاه‌ها هزينه كنيم، در واقع يك سرمايه‌گذاري بلندمدت است كه حتي بيشتر از آنچه در صنايع سرمايه‌گذاري مي‌شود، بازدهي دارد.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: در برنامه هفتم و لايحه بودجه ۱۴۰۳، احكام مناسبي براي تقويت دانشگاه‌ها از طرف دولت و مجلس پيش‌بيني شده است و در موضوع‌هايي مانند سقف حقوق پرداختي به اعضاي هيئت علمي، معافيت مالياتي و تقويت بودجه‌هاي پژوهشي و فرهنگي، تمهيدات خوبي انديشيده شده است.
لزوم تلاش همه‌جانبه براي ارتقاي جايگاه علمي دانشگاه‌هاي كشور در سطح منطقه‌‌اي و جهاني
معاون رئيس‌جمهور با اشاره به جايگاه خوب دانشگاه‌هاي برتر شهر تهران در رتبه‌بندي‌هاي بين‌المللي، بر تلاش همه‌جانبه براي ارتقاي جايگاه علمي دانشگاه‌هاي كشورمان در سطح منطقه‌‌اي و جهاني تأكيد كرد و گفت: اميدواريم با مجموعه تدابير سازمان برنامه و بودجه كشور براي گره‌گشايي از مسائل دانشگاه‌ها، سال آينده شاهد تحولي در آموزش عالي باشيم.
وي در پاسخ به پيشنهاد رئيس دانشگاه تربيت‌مدرس مبني بر امكان تأمين بودجه دانشگاه بدون وابستگي به بودجه دولت، گفت: سازمان برنامه و بودجه كشور از هرگونه ابتكاري براي بهبود تأمين مالي دانشگاه‌ها استقبال مي‌كند.
ضرورت تكميل زنجيره ارزش در بخش‌هاي پالايشگاهي و پتروشيميايي
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: براي افزايش ارزش افزوده بخش‌هاي پالايشگاهي و پتروشيميايي و تكميل زنجيره ارزش آن لازم است از تعامل و ظرفيت دانشگاه‌هاي صنعتي كشور هرچه بيشتر استفاده كنيم.
دكتر منظور افزود: تكميل زنجيره ارزش مستلزم تدابير گسترده‌اي است كه مشوق‌هاي خوبي در برنامه هفتم توسعه براي اين موضوع پيش‌بيني شده است.
وي با بيان اينكه صنايع پالايشگاهي و پتروشيميايي كشور نسبت به ۲۰ سال گذشته، پيشرفت زيادي داشته است، افزود: امروز صادرات غيرنفتي كشور تقريباً نيازهاي ارزي كشور را تامين مي‌كند كه بخشي از آن مربوط به صادرات پتروشيمي‌هاست.
براي توسعه مرزهاي دانش، بودجه ويژه‌اي در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته مي‌شود
رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: در تنظيم بودجه ۱۴۰۳، درخواست‌هاي رؤساي دانشگاه‌ها به‌طور ويژه مورد توجه قرار گرفته و براي توسعه مرزهاي دانش، بودجه ويژه‌اي در نظر گرفته مي‌شود.
دكتر منظور افزود: علي‌رغم سختگيري سازمان برنامه و بودجه كشور نسبت به شروع طرح‌هاي جديد، درخصوص طرح‌هاي عمراني دانشگاه‌ها استثنا قائل شديم و مجوزهاي لازم را براي شروع عمليات اجرايي خوابگاه‌هاي دانشجويي، ساختمان‌هاي دانشكده‌ها، پارك‌هاي علم و فناوري و موارد مشابه در بودجه ۱۴۰۳ صادر كرده‌ايم.

لزوم اختصاص رديف بودجه براي هوش مصنوعي، ميكروالكترونيك و كوانتوم
«محمدعلي زلفي‌گل»، وزير علوم، تحقيقات و فناوري، هم در اين نشست خواستار اختصاص رديف بودجه براي سه موضوع هوش مصنوعي، ميكروالكترونيك و كوانتوم شد و گفت: اگر كشور در اين سه حوزه، عقب بماند، امكان جبران آن در آينده وجود ندارد.
زلفي‌گل افزود: بازگشايي دانشگاه‌ها در شرايط پس از كرونا، بدون در نظر گرفتن الزامات بودجه‌اي، منجر به كسري بودجه زيادي در دانشگاه‌ها شده است.
وي گفت: ارتقاي سطح علمي كشور نياز به توجه ويژه به مسائل رفاهي و معيشتي استادان و كاركنان وزارت علوم و تجهيز آزمايشگاه‌هاي دانشگاهي دارد.
بيان نظرات رؤساي شش دانشگاه‌ برتر شهر تهران
در اين نشست، «فرهاد دانشجو»، رئيس دانشگاه تربيت مدرس؛ «سيد محمود‌رضا آقاميري»، رئيس دانشگاه شهيد بهشتي؛  «عليرضا رهايي»، رئيس دانشگاه صنعتي اميركبير؛ «سيد عباس موسوي»، رئيس دانشگاه صنعتي شريف؛ «عبدالله معتمدي»، رئيس دانشگاه علامه طباطبايي، و «منصور انبياء»، رئيس دانشگاه علم و صنعت ايران، به بيان مهم‌ترين مسائل، نيازها و درخواست‌هاي خود پرداختند.
همچنين «محسن نجفي‌خواه»، معاون علمي، فرهنگي و اجتماعي؛ «سعيد شوال‌پور»، معاون اقتصادي، و «غلامرضا خواجه‌سروي»، رئيس امور آموزش سازمان برنامه و بودجه كشور، نيز ديدگاه‌هاي خود را طرح كردند


١٠:٤٢ - چهارشنبه ١٦ اسفند ١٤٠٢    /    شماره : ٢٨١٤    /    تعداد نمایش : ٧٤


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 835666
 بازدید امروز : 682
 کل بازدید : 2223501
 بازدیدکنندگان آنلاين : 2
 زمان بازدید : 0/6719

 

تمامي حقوق اين سايت متعلق به سازمان مديريت و برنامه ريزي استان اردبیل بوده و استفاده از  مطالب آن با ذكر منبع بلامانع است.