دوشنبه ١٠ ارديبهشت ١٤٠٣
اخبار > تکمیل پروژه های تولیدی و اشتغال محور در دستور کار است/ جذب 100 درصدی اعتبارات


  چاپ        ارسال به دوست

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل:

تکمیل پروژه های تولیدی و اشتغال محور در دستور کار است/ جذب 100 درصدی اعتبارات

1401رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: در کنار تکمیل پروژه های نیمه تمام عمرانی بهره برداری از پروژه های تولیدی اشتغال محور اساس برنامه ریزی های استان اردبیل است.
به گزارش حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل، داود شایقی در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه که همزمان با هفته دولت برگزار شد، اظهار کرد: در سال مزین به «مهار تورم و رشد تولید» در کنار تسهیل گری برای حضور سرمایه گذاران تلاش بر این است تا واحدهای تولیدی نیمه تمام و با پیشرفت 80 درصد به بهره برداری رسیده تا شاهد کارآفرینی در حوزه های صنعتی، معدنی، کشاورزی و حوزه گردشگری و خدمات باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در توزیع اعتبارات امسال سعی کردیم تا اولویت ها و ظرفیت های توسعه استان را مدنظر قرار دهیم تا در پایان سال کارکرد مناسبی را در تحقق شعار سال شاهد باشیم.
پایان توزیع اعتبارات 1402 در کمیته های شهرستانی
دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان اردبیل بیان کرد: در ماه های گذشته به دنبال ابلاغ دستورالعمل های توزیع اعتبارات سال 1402 با تشکیل جلسات کمیته برنامه ریزی شهرستان ها توزیع منابع دولتی را شاهد بودیم.
شایقی  کل اعتبارات توزیع شده در بین 12 شهرستان تابع استان از محل اعتبارات را بر اساس شاخص های مصوب در اولین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان  646 میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: این میزان منابع توزیع شده تا ما بتوانیم از مهرماه جذب منابع استانی را شاهد باشیم.
وی از مدیران استانی خواست؛ در یک رقابت سالم در جذب اعتبارات ملی به ویژه سفر رئیس جمهور تلاشی جدی انجام دهند تا به تناسب طرح های اجرایی به صورت ملی و در ردیف های مختلف اعتبارات خوبی برای استان جذب شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل ادامه داد: تا 25 روز آینده فرصت جذب اعتبارات سال 1401 را داریم که پیش بینی می کنیم 100 درصد اعتبارات سال 1401 در فرصت باقی مانده جذب شود.

توزیع متمرکز 80 درصد اعتبارات در کشور

شایقی گفت: 80 درصد منابع و اعتبارات کشور به صورت متمرکز و در پایتخت توزیع می شود و تنها توزیع 20 درصد اعتبارات در اختیار استان ها است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل اظهار کرد: بودجه سال 1401 تا شهریورماه فرصت تخصیص و جذب صد درصدی را دارد و ما اجازه نخواهیم داد تا ریالی از منابع استانی به خزانه بازگشت بخورد.
شایقی تصریح کرد: تاکنون  بیش از 90  درصد اعتبارات سال گذشته جذب شده و مابقی نیز تا آخر شهریورماه جذب پروژه ها و تأمین منابع طرح های مختلف خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: از محل تهاتر نفت، ماده 56 و مصوبات سفر عمده منابع جذب شده و 94 درصد تعهدات سازمان برنامه و بودجه نیز در سفر استانی رئیس جمهور برای طرح ها و پروژه های مختلف اختصاص یافته است.
شایقی مهمترین پروژه استان اردبیل را راه آهن اردبیل – میانه عنوان کرد و افزود: برای این پروژه یک هزار و 321 میلیارد تومان منابع تخصیص یافته که بیش از 2 برابر اعتبار مصوب است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: برای راه های مواصلاتی استان با هدف ارتقا به بزرگراه نظیر محور اردبیل – سرچم، تونل حیران، کلور – درام و گرمی – بیله سوار چهار تا پنج برابر اعتبار مصوب منابع از طریق ردیف های ملی تخصیص یافته است.
شایقی با بیان اینکه بیش از یک هزار و 200 پروژه کوچک و بزرگ در این استان در حال اجرا است، اضافه کرد: 18 پروژه مهم در اولویت تکمیل قرار گرفته که راه آهن اردبیل – میانه، جاده های چهار خطه، سد کوثر و عمارات و طرح های آبرسانی از جمله این پروژه ها است.
وی بیان کرد: استان اردبیل در جذب اعتبارات عمرانی و همچنین مصوبات سفر رئیس جمهور جز پنج استان پیشرو کشور است که عملکرد مناسبی را در یک سال گذشته داشته است.
شایقی گفت: سال گذشته 142 پروژه در استان با میانگین سه سال اجرا و به بهره برداری رسید و امسال نیز با ممنوع بودن آغاز پروژه های جدید، قرار است پروژه های نیمه تمام هر چه سریعتر به سرانجام برسد.
وی ممنوعیت احداث، خرید و اجاره ساختمان اداری را در کنار استفاده از فصول مختلف به ویژه توازن و نفت را برای اجرای پروژه های زیربنایی یادآور شد و افزود: تکمیل زیرساخت های شهرک های صنعتی، کشاورزی و گلخانه ها و توجه جدی به مناطق محروم از الزامات بودجه سال 142 است.
شایقی ضرورت تخصیص صد درصدی اعتبارات مناطق سیل زده استان را تا آخر شهریورماه یادآور شد و خاطرنشان کرد: مدیران استانی در جذب 80 درصد منابع اعتباری ملی و ردیف های اختصاص یافته وزارتخانه ها باید تلاشی مؤثر و پیگیرانه انجام دهند.
وی تمرکز 17 دستگاه اجرایی استان را به فروش اموال مازاد و تخصیص آن به تکمیل پروژه های نیمه تمام یادآور شد و اضافه کرد: تمام پرداختی پرسنلی و مانده مرخصی بازنشستگان نیز در این استان انجام شده و پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال گذشته، امسال پرداخت می شود.
شایقی بیان کرد: امسال با اعمال فوق العاده ویژه 35 تا 50 درصدی، 80 میلیارد تومان منابع مالی به سازمان تحمیل شده و در کنار آن سعی بر این است تا کاهش هزینه های دستگاه ها را تا 35 درصد مورد توجه قرار دهیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل ضرورت توجه به انضباط مالی و اجرایی شدن مصوبه مولدسازی را یادآور شد و ادامه داد: این منابع باید صرف طرح های نیمه تمام و معطل مانده سال های گذشته شود.
شایقی اظهار کرد: دستورالعمل توزیع اعتبارات سال 1402 به استان ابلاغ شده و ما با تشکیل جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان کار را از تیرماه شروع کردیم و امیدواریم تا 10 روز آینده در تمامی شهرستان ها جلسات کمیته برنامه ریزی برگزار و اولویت توزیع اعتبارات مشخص شود.
وی تصریح کرد: این میزان اعتبار بین 12 شهرستان استان به تناسب هشت مؤلفه تعریف شده، توزیع می شود که مهمترین آن جمعیت، شرایط محرومیت، تعداد پروژه های نیمه تمام و دیگر مؤلفه ها است تا شهرستان های مختلف استان بتوانند از این اعتبارات در مسیر عمران و آبادانی شهرها و روستاها استفاده کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: توزیع اعتبارات در فصول مختلف و ردیف های تعریف شده با تصمیم کمیته برنامه ریزی شهرستان خواهد بود و عضو ناظر سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز در این جلسات حضور پیدا می کند تا توزیع عادلانه اعتبارات را در بین بخش های مختلف شاهد باشیم.
شایقی افزود: در سالی که به نام «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده یکی از اولویت های توزیع اعتبارات تکمیل پروژه های تولیدی و اشتغال محور است تا کاهش روند بیکاری را در شهرها و روستاها شاهد باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: باید توزیع اعتبارات با این اولویت و جهت دهی انجام شود تا در پایان سال بتوانیم عملکرد مناسبی را در تحقق شعار سال شاهد باشیم.

تهیه سند توسعه اشتغال و اقتصادی 572 روستای استان اردبیل
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل اضافه کرد: بر اساس مطالعات  آمایش سرزمینی، مطالعه سند توسعه شهرستان ها، چشم انداز تعریف شده در این مناطق و سند توسعه اقتصادی و اجتماعی 572 روستای استان باید توزیع منابع و اعتبارات را در شهرستان ها برای طرح ها و پروژه های احصا شده از مطالعات سوق دهیم.
شایقی بیان کرد: سال گذشته 142 پروژه در سطح استان به مناسبت های مختلف افتتاح و به بهره برداری رسید و امسال نیز با 20 درصد رشد پروژه های نیمه تمام به سرعت تکمیل و آماده بهره برداری خواهد شد.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در کنار تکمیل پروژه های نیمه تمام و اولویت تحقق شعار سال، رفع محرومیت و تزریق منابع برای مناطق سیل زده نیز دیگر اولویت جدی در شهرستان ها خواهد بود.
میانگین اجرای پروژه ها در اردبیل سه سال
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل تصریح کرد: بر اساس بررسی های کشوری میانگین اجرای پروژه های عمرانی در استان اردبیل سه سال است و این فرآیند نسبت به سایر استان ها شرایط بهتر و مطلوب تری را دارد.
شایقی گفت: پروژه هایی با پیشرفت 70 تا 80 درصد در اولویت تزریق اعتبار در کمیته های شهرستان ها قرار دارد و فرمانداران باید به این پروژه ها توجهی جدی داشته باشند.وی ممنوعیت آغاز احداث پروژه های جدید را در بودجه سال 1402 یادآور شد و افزود: استثنایی که در این حوزه قائل شده اند، برای پروژه های با مصوبه کمیته شهرستان ها است که حتما 20 درصد اعتبار این پروژه ها تأمین شده و در زمانبندی مشخص اجرای این پروژه ها را با شرایط خاص شاهد باشیم.
شایقی ضرورت جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و محیط زیست را در اجرای پروژه های جدید یادآور شد و خاطرنشان کرد: باید در احداث پروژه های جدید با شرایط خاص الزامات زیست محیطی و حفظ منابع طبیعی به همراه کاهش هزینه ها اتفاق بیفتد.

احداث، خرید و اجاره ساختمان های اداری ممنوع است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل دیگر دستورالعمل ابلاغی را ممنوعیت احداث، خرید و اجاره ساختمان های اداری اعلام کرد و ادامه داد: در این زمینه تاکید مجلس و دولت بر صرفه جویی منابع هزینه ای است.
وی با بیان اینکه مدیران استانی بایدبیشترین تمرکز خود را در جذب اعتبارات ملی قرار دهند، اضافه کرد: اعتبارات توازن و نفت به همراه منابع بانکی می تواند راهگشا باشد که انتظار داریم از 80 درصد اعتبارات ملی مدیران در جذب این منابع مسابقه تلاشی جدی تر را برگزار کنند.
شایقی توجه به زیرساخت های شهرک های صنعتی، کشاورزی و گلخانه ها را در تأمین اعتبارات یادآور شد و بیان کرد: برای محورهای گردشگری نیز باید زیرساخت های مورد نیاز تأمین شود که در این زمینه اولویت توزیع اعتبارات در شهرستان ها توجه به این زیرساخت ها خواهد بود.
وی تکمیل پروژه های نیمه تمام، توجه به محرومیت مناطق کمتر توسعه یافته و هماهنگی شهرستان ها را با مدیران کل استان در اجرای پروژه از دیگر الزامات بودجه‌ای ۱۴۰۲ اعلام کرد و گفت: امیدواریم تا ۱۰ روز آینده شروع موافقت نامه‌ها را در بودجه سال ۱۴۰۲ شاهد باشیم تا به سرعت تخصیص و تأمین اعتبارات سال ۱۴۰۲ آغاز شود.
شایقی توجه به پرداخت حقوق آبداران و راهداران را یادآور شد و افزود: امیدواریم آب و فاضلاب، راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در پرداخت حقوق این نیروها اقدامات به موقعی را انجام داده و شرایط مناسبی را مهیا کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل تصریح کرد: با توجه به اینکه ظرفیت خوبی در بودجه امسال برای مدیران دستگاه‌های اجرایی و جذب آن از طریق منابع ملی پیش بینی شده امیدواریم تلاش مؤثرتری را در این بخش شاهد باشیم.


٠٩:٣٩ - شنبه ١١ شهريور ١٤٠٢    /    شماره : ٢٦٧٨    /    تعداد نمایش : ٨٢


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 835220
 بازدید امروز : 270
 کل بازدید : 2222245
 بازدیدکنندگان آنلاين : 19
 زمان بازدید : 0/5156

 

تمامي حقوق اين سايت متعلق به سازمان مديريت و برنامه ريزي استان اردبیل بوده و استفاده از  مطالب آن با ذكر منبع بلامانع است.