شنبه ٠٨ ارديبهشت ١٤٠٣
اخبار > بازدید میدانی از پروژه‌های جهش تولید در اردبیل


  چاپ        ارسال به دوست

بازدید میدانی از پروژه‌های جهش تولید در اردبیل

در سالی که مزین به جهش تولید است، 61 پروژه جهش تولید در استان اردبیل در حال اجراست که مسئولان کشوری و استانی در بازدید میدانی از این پروژه‌ها در جریان روند اجرایی آن قرار گرفتند.
به گزارش حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل، در سفر مدیر کل اقتصادی و زیربنایی نهاد ریاست جمهوری معاون امور اقتصادی استانداری و مدیران و مسئولان بخش‌های صنعتی، گردشگری و عمرانی روند اجرای پروژه‌های سال جهش تولید مورد بازدید و بررسی قرار گرفت تا گزارش جامع و کامل تهیه و تقدیم رئیس جمهور شود.
بازدید از پروژه‌های جهش تولید از شهرک صنعتی شماره دو اردبیل آغاز شد که در این بازدید مسئولان کشوری و استانی با حضور در کارخانه امیدفارمد پارسیان تولیدکننده انواع داروهای گیاهی و شیمیایی از نزدیک با روند احداث این کارخانه و طرح‌های توسعه‌ای آن قرار گرفتند.
این کارخانه که قرار است در سال جهش تولید به اتمام برسد، در شهرک صنعتی شماره دو اردبیل در حال احداث است و محصولات تولیدی آن تحت لیسانس انگلیس و عمدتا با منشا گیاهان دارویی شامل شربت، قرص و کپسول روانه بازار مصرف خواهد شد.
در این مجموعه تولیدی که با 800 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حال انجام است، زمینه اشتغال برای یک هزار نفر فراهم می‌آید و بانک ملی قرار است تسهیلات مورد نیاز را برای این مجموعه تامین کند.
همچنین در این بازدید رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل به احداث 28 طرح پیشران با اشتغالزایی 6 هزار نفر در سال جهش تولید در این استان اشاره کرد و گفت: پروانه بهره‌برداری 150 طرح صنعتی در استان اردبیل صادر خواهد شد.
رامین صادقی اظهار کرد: بخش عمده‌ای از این واحدها پروانه بهره‌برداری گرفته و مابقی نیز تا آخر امسال فعال خواهند شد.

راه‌اندازی کارخانه تولید سرم با همت بخش خصوصی در اردبیل

کارخانه تولید سرم که با همت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری 350 میلیارد تومانی در حال انجام است در فاز اول زمینه اشتغال 250 نفر را فراهم خواهد کرد و جزو طرح‌های پیشرو در تولید سرم کشور با همت بخش خصوصی است که از واردات و خروج ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد.
مدیر کارخانه سرم‌سازی در جریان این بازدید اظهار کرد: ما براساس استانداردهای جهانی و تجهیزات مدرن این کارخانه را تا تیرماه سال 1400 راه‌اندازی خواهیم کرد و انتظار می‌رود مشکل تامین یورو به عنوان ارز مرجع در واردات تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز به نحوی حل شود.
صدیقی خاطرنشان کرد: این کارخانه در سه فاز احداث خواهد شد که انتظار می‌رود در کنار تولید سرم خط تولید اسیدآمینه نیز در این مجموعه فراهم آید و در کنار آن خط تولید بطری‌های مخصوص سرم نیز در کنار این مجتمع راه‌اندازی خواهد شد.

تولید حشره‌کش‌های قوی در اردبیل
واحد تولیدی قزل لیان به مدیریت صولت از پروژه‌های جهش تولیدی است که مورد بازدید قرار گرفت.
در این کارخانه که تولید انوع سموم کشاورزی با مشارکت شرکت‌های چینی در دستور کار قرار گرفته در فاز اول فرصت اشتغال 100 نفر تا سه ماهه آینده به وجود می‌آید.
این کارخانه که در سه فاز طراحی شده در تولید علف‌کش، حشره‌کش و انواع سموم کشاورزی فعالیت خواهد کرد که 200 میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه منابع اعتباری پیش‌بینی شده است.
بازدید از شهرک تخصصی آرتاانرژی در اردبیل
یکی از شهرک‌های خصوصی فعال در اردبیل آرتاانرژی در نمین است که به مدیریت کمال فتحی بیطرف در زمینه تولید انواع پارکت و محصولات سلولزی، ام‌دی‌اف و اچ‌‌دی‌اف خام و همچنین تولید محصول متانول، پروپلین و پرواتیلن فعالیت می‌کند که به گفته مدیرعامل کارخانه آرتاانرژی و آرتاپان در این مجموعه بیش از 4 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده تا در فازهای مختلف فرصت اشتغال برای یک هزار و 300 نفر در این مجموعه فراهم آید.
آرتاانرژی که از پروژه‌های مورد نظر در سال جهش تولید است، مجموعه‌ای بی‌نظیر در تولید محصولات پتروشیمی است که در تامین نیاز بازار گامی موثر خواهد بود.
به گفته کمال فتحی بیطرف در این شهرک صنعتی 14 کارخانه به تولید محصولات متنوع به ویژه پارکت با 10 سال گارانتی مشغول هستند که علاوه بر نیاز داخلی صادرات به کشورهای CIA و حوزه خلیج فارس انجام می‌شود.

بازدید از شهرک تخصصی آرتاانرژی در اردبیل
یکی از شهرک‌های خصوصی فعال در اردبیل آرتاانرژی در نمین است که به مدیریت کمال فتحی بیطرف در زمینه تولید انواع پارکت و محصولات سلولزی، ام‌دی‌اف و اچ‌‌دی‌اف خام و همچنین تولید محصول متانول، پروپلین و پرواتیلن فعالیت می‌کند که به گفته مدیرعامل کارخانه آرتاانرژی و آرتاپان در این مجموعه بیش از 4 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده تا در فازهای مختلف فرصت اشتغال برای یک هزار و 300 نفر در این مجموعه فراهم آید.
آرتاانرژی که از پروژه‌های مورد نظر در سال جهش تولید است، مجموعه‌ای بی‌نظیر در تولید محصولات پتروشیمی است که در تامین نیاز بازار گامی موثر خواهد بود.
به گفته کمال فتحی بیطرف در این شهرک صنعتی 14 کارخانه به تولید محصولات متنوع به ویژه پارکت با 10 سال گارانتی مشغول هستند که علاوه بر نیاز داخلی صادرات به کشورهای CIA و حوزه خلیج فارس انجام می‌شود

تولید شیشه و کریستال در منطقه ویژه اقتصادی نمین
کارخانه آرتانمین سبز تولیدکننده ظروف کریستال، بلور و شیشه که در سال جهش تولید مورد حمایت قرار گرفته مورد بازدید میدانی مسئولان و کارشناسان نهاد ریاست جمهوری قرار گرفت که در این کارخانه که احداث آن از اواخر سال 97 شروع شده از لحاظ سخت‌افزاری و تامین ماشین‌آلات 95 درصد پیشرفت دارد که تا یک ماه آینده با نصب ماشین‌آلات توسط تیم چینی تولید محصول آغاز خواهد شد که تنها مشکل این مجموعه کندی کار در پرداخت تسهیلات از سوی بانک ملی است که در صورت راه‌اندازی دو سوله از این کارخانه زمینه اشتغال 400 نفر فراهم می‌‌آید.

اردبیل به کارگاه سازندگی و توسعه جهشی تبدیل شده است
اما به دنبال بازدید میدانی از طرح‌های صنعتی و اقتصادی در شهرک‌های صنعتی اردبیل و نمین در جلسه‌ گروه اقتصادی و عمرانی که در استانداری اردبیل برگزار شد، مدیرکل اقتصادی و زیربنایی نهاد ریاست جمهوری با قدردانی از فعالیت‌های خوب در حوزه اقتصادی و صنعتی در استان در سال جهش تولید اظهار کرد: در سفر به اردبیل سعی می‌کنیم گزارش جامع و کامل از روند اجرای 61 پروژه جهش تولید را تهیه و تقدیم نهاد ریاست جمهوری کنیم.
هاشمی خاطرنشان کرد: در بازدیدی که در روز اول داشتیم مشخص شد که اردبیل به کارگاه توسعه و تحول در سال جهش تولید تبدیل شده و کارها با حمایت مسئولان استانی به شکل همه جانبه در حال پیشرفت است.
وی افزود: باید در بین 61 پروژه جهش تولید پروژه‌های بنیادین و پیشران تعیین شده و توجه و تمرکز بیشتری بر تکمیل و راه‌اندازی آنها در سال جهش تولید باشد.
مدیرکل اقتصادی و زیربنایی نهاد ریاست جمهوری ضرورت تعیین رویکردهای این پروژه‌‌ها را یادآور شد و بیان کرد: باید مشخص شود که این پروژه‌ها از چه جهاتی ارزشمند است که نمونه آن صادرات‌محوری، ارزش زنجیره غذایی، جلوگیری از مهاجرت، ایجاد فرصت اشتغال جدید و ...
 می‌باشد.
هاشمی گفت: این گزارش‌ها باید متقن، ملموس و با آمارهای به روز باشد تا در بررسی طرح‌ها هدفگذاری برای تکمیل پروژه‌ها مشخص و ایرادات و اشکالات با رایزنی‌های ملی و استانی برطرف شود.
وی تصریح کرد: هرچند بازدید مکرر و متعددی را از استان‌ها انجام دادیم اما با تلاش استاندار اردبیل و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل بروکراسی اداری و مشکلات بانکی در اکثر پروژه‌های صنعتی و اقتصادی رفع شده و سعی می‌کنیم تا در بازدید از پروژه‌های عمرانی نیز مشکلات و موانع را بیان کنیم.
در این جلسه مدیرکل دفتر فنی استانداری اردبیل نیز گفت: پروژه‌های جهش تولید بیشتر با محوریت سه دستگاه صمت شامل 16 پروژه، جهاد کشاورزی 25 پروژ، گردشگری دو پروژه، عمرانی 15 پروژه عمدتا در بخش‌های آب منطقه‌ای و زیرساخت‌های حوزه راه در حال انجام است.
کنعانپور به دو پروژه راه آهن و تکمیل پایاب سد خدافرین به عنوان پروژه‌های پیشران و مهم در سال جهش تولید اشاره کرد و افزود: با تفاهمنامه‌ای که بین استاندار اردبیل و رئیس سازمان برنامه و بودجه به امضا رسیده تلاش بر این است تا عمده‌ پروژه‌های جهش تولید در استان با رویکرد اشتغالزایی برای بیش از 20 هزار نفر در استان به سرانجام برسد.
وی ادامه داد: ما گردش کاری را برای این پروژه‌ها تعریف کردیم و با بازدیدهای مکرر استاندار اردبیل و سایر مدیران تلاش بر این است تا مشکلات بانکی، موانع اداری و زیرساختی این پروژه‌ها برطرف شود که در سطح ملی نیز انتظار می‌رود از طریق وزارتخانه‌ها و مدیران بانکی بخشی از موانع رفع شود.

بزرگترین واحد جوجه‌کشی کشور در آرتاپروتئین در حال احداث است
به همت شرکت آرتاجوجه سبلان و در راستای تکمیل زنجیره تولید گوشت مرغ بزرگترین مجموعه جوجه‌کشی کشور در این کارخانه در حال احداث است که 6 تا 8 هزار قطعه را شامل می‌شود.
به گفته معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اردبیل این مجموعه توان تولید 30 درصد مرغ مورد نیاز کشور را دارد و سالانه 45 میلیون قطعه جوجه یکروزه و یک میلیون و 100 هزر قطعه مرغ مادری گوشتی تولید و روانه بازار مصرف می‌کند.
نوبخت اژدری صادرات این کارخانه را به افغانستان، عراق، گرجستان، ارمنستان و کویت یادآور شد و بیان کرد: مجموعه آرتاپروتئین در تکمیل زنجیره تولید گوشت سفید تنها واحد جوجه‌کشی را کم داشته که با خرید تجهیزات مورد نیاز از کشور هلند تا 4 ماه آینده با پرداخت 135 میلیارد تومان تسهیلات این بخش نیز راه‌اندازی خواهد شد.
وی افزود: مجموعه آرتاپروتئین اردبیل در بخش‌های مختلف فرصت اشتغال 667 نفر را فراهم کرده است.

طرح‌های اقتصادی جهش تولید با سرعت در حال اجراست

معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت: طرح‌های جهش تولید در حوزه اقتصادی، صنعتی و تولیدی با قوت و قدرت مضاعف در حال انجام است که بخش عظیمی از این پروژه‌ها تا پایان امسال آماده بهره‌برداری خواهد شد.
ارژنگ عزیزی در جلسه کارگروه اقتصادی بررسی طرح‌های جهش تولید در اردبیل اظهار کرد: بخشی از این طرح‌ها در حوزه صنعت و بخش دیگری نیز در بخش کشاورزی و گردشگری است که از اولین روزهای سال 99 طرح‌های حوزه جهش تولید با قوت و قدرت و به صورت مستند و توانمند در حال اجراست.
وی تصریح کرد: با نامگذاری سال 99 به نام جهش تولید و تاکید مقام معظم رهبری بر تحقق این امر، سعی بر این بوده تا اجرای این پروژه‌ها مورد پیگیری و رصد قرار گیرد که ما از روز دوم فروردین با تاکید استاندار اردبیل این امر را در اولویت برنامه‌ریزی‌ها قرار دادیم.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل خاطر نشان کرد: 10 دستگاه تخصصی در حوزه اقتصادی نسبت به تهیه طرح‌ها و برنامه‌های شاخص در این بخش اقدام کرده و اطلاعات را در 10 روز اول فروردین جمع‌بندی کردیم تا با محوریت سه دستگاه تخصصی صنعت، جهاد کشاورزی و گردشگری بتوانیم طرح‌ها، برنامه‌ها و هدف‌گذاری‌های خود را برای تحقق تا پایان امسال تدوین کنیم.
عزیزی گفت: ما در مرحله اول تمرکز خود را بر طرح‌های نیمه تمام و تکمیل آنها گذاشتیم تا در فازهای مختلف این طرح‌ها شکل عملیاتی و اجرایی به خود گرفته و رونق تولید و اشتغال اتفاق بیفتد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در گام دوم احیای واحدهای راکد مد نظر قرار گرفت تا علل و عوامل تعطیلی این واحدها مورد بررسی قرار گرفته تا زمینه بازگشت مجدد این واحدها به چرخه تولید را شاهد باشیم.
عزیزی اضافه کرد: در این حوزه 290 طرح تولیدی و صنعتی احصا شد که از بین آنها تلاش بر این است تا طرح‌هایی که امکان احیای مجدد دارند و یا قابلیت واگذاری داشته باشند، به سرمایه‌گذاران جدید واگذار شود.
وی سومین گام را تلاش برای افزایش ظرفیت تولید در واحدهای تولیدی بیان کرد و ادامه داد: سعی و تلاشمان بر این بوده تا ظرفیت تولید این واحدها 10 تا 30 درصد افزایش یابد که در این زمینه با برگزاری جلسات منظم و مرتب ستاد تسهیل و پنجره واحد حمایت از سرمایه‌گذاران سعی کردیم تا موانع و مشکلات اداری، بانکی و سایر مشکلات را رفع کنیم.
عزیزی بیان کرد: در سال جهش تولید در کنار همراهی سرمایه‌گذاران ما با همراهی و همکاری خوب مدیران بانک‌ها روبه‌رو هستیم که با وجود شدت گرفتن تحریم‌ها و همچنین اپیدمی بیماری کرونا که جهان‌گیر شده، تلاشمان بر تقویت طرح‌های اقتصادی و تولیدی و به سرانجام رساندن آنهاست.
معاون استاندار اردبیل اظهار کرد:‌ تا پایان امسال و حداکثر تا شش ماهه سال آینده بخش عظیمی از این طرح‌ها به ثمر خواهد نشست که انتظار می‌رود به افزایش تولید و ایجاد فرصت‌های جدید اشتغال منجر شود.
وی به وضعیت مناسب استان در توسعه گلخانه‌ها اشاره کرد و گفت: بزرگترین شهرک گلخانه‌ای شمالغرب کشور در پارس‌آباد در حال احداث است که انتظار داریم تا هشت ماه آینده این مجموعه در فازهای مختلف به بهره‌برداری برسد.
عزیزی در ادامه افزود: با بهره‌برداری از محصولات گلخانه‌ای که تا 10 برابر افزایش تولید و 9 برابر کاهش مصرف آب را به همراه دارد، انتظار می‌رود محصولات صادرات‌محور استان به سایر کشورها صادر و زمینه یک تحرک و پویایی را در این بخش شاهد باشیم.
وی به توسعه سامانه آبیاری نوین اشاره کرد و ادامه داد: استان اردبیل در حال حاضر جز 10 استان برتر در توسعه سامانه‌های نوین آبیاری است که 12 هزار هکتار آبیاری اراضی در سالجاری هدف‌گذاری شده است.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل به پرداخت تسهیلات از محل تبصره 18 اشاره کرد و گفت: در بخش صنعت رتبه دوم و در بخش کشاورزی رتبه اول را در پرداخت تسهیلات تبصره 18 به دست آوردیم و امیدواریم با همراهی بانک‌ها همچنان روند پرداخت تسهیلات براساس تفاهمنامه امضاء‌ شده به انجام برسد.
عزیزی تصریح کرد: با عقد تفاهمنامه استانداری اردبیل با سازمان برنامه و بودجه، قرار است 61 پروژه در قالب جهش تولید در استان اجرایی و عملیاتی شود که انتظار می‌رود از محل ردیف اعتبارات ملی منابع مورد نیاز برای این طرح‌ها تأمین و ابلاغ شود.

ریزش نیروی کارگری در بخش صنعت نداریم
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: نسبت به سال‌های گذشته در بخش صنعت با ریزش نیروی کارگری و تعطیلی واحدهای تولیدی روبه‌رو نیستیم بلکه توان تولید برخی از واحدها افزایش یافته است.
رامین صادقی در جلسه بررسی طرح‌های جهش تولید در استانداری اردبیل اظهار کرد: ما در بخش صنعت 28 طرح پیشران در سال جهش تولید داریم که با تاکید استاندار اردبیل و همراهی بانک‌های عامل اجرای این طرح‌ها با قوت و قدرت در دستور کار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: ما از محل تبصره 18، 78 درصد بیشتر از سهم تخصیص یافته به استان منابع دریافت کردیم که امیدواریم تا پایان امسال این تخصیص‌ها همچنان ادامه پیدا کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: ما در بخش صنعت و فعال کردن واحدهای تولیدی و همچنین حمایت از سرمایه‌گذاران با دو مشکل اساسی روبه‌رو هستیم که اولین مشکل مربوط به پرداخت نشدن تسهیلات با رقم بالاست که متأسفانه بانک‌های کشور نسبت به بررسی پرونده‌ها و ابلاغ و ارسال آن به استان کوتاهی و قصور داشتند.
صادقی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: انتظار می‌رود در سال جهش تولید در اسرع وقت پرونده‌های ارسالی به تهران مورد بررسی و تأیید قرار گرفته تا پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی را برای افزایش تولید و توان اشتغالزایی شاهد باشیم.
وی نمونه چنین واحدی را تولید شیشه و کریستال در منطقه ویژه اقتصادی نمین اعلام کرد و ادامه داد:‌ برای این سرمایه‌گذار قرار است تسهیلات بانکی به صورت ملی در نظر گرفته شود که بعد از گذشت چند ماه این کار با تأخیر و تعلل روبه‌رو شده است.
صادقی دومین مشکل واحدهای تولیدی را در سال جهش تولید، تأمین نشدن منابع ارزی مورد نیاز اعلام کرد و گفت: باید در این پروسه نیز سرعت عمل بیشتری به خرج دهیم تا واحدهای تولیدی بتوانند ارز مورد نیاز خود را برای واردات تجهیزات و ماشین‌آلات استفاده کنند.
وی خاطر نشان کرد:‌ اثربخشی این کار قطعا در روند تولید و افزایش ملموس کارها بیش از گذشته نمود پیدا خواهد کرد و امیدواریم در کمترین زمان بیشترین بهره‌برداری را از طرح‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای در این بخش شاهد باشیم.
صادقی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: ما به صورت روزانه روند اجرای 28 طرح پیشران را در حوزه اقتصادی و صنعتی پیگیر هستیم و تلاشمان بر این است تا آخر امسال عمده این پروژه‌ها به بهره‌برداری برسد.
وی بیان کرد: 150 واحد در سال جهش تولید باید پروانه بهره‌برداری بگیرند که تاکنون برای 124 واحد پروانه بهره‌برداری صادر شده و مابقی نیز در چهار ماه باقی مانده سال پروانه فعالیت و بهره‌برداری خود را دریافت خواهند کرد.
صادقی با ابراز خرسندی از بازدید دو روزه مسئولان نهاد ریاست جمهوری از طرح‌های جهش تولید در بخش اقتصادی و صنعتی اظهار کرد: رضایت کاملی را از روند اجرایی این طرح‌ها در گزارش مسئولان نهاد ریاست جمهوری شاهد هستیم که به معنای واقعی از نزدیک روند اجرایی این پروژه‌ها را ملموس و به عینه مشاهده کردند.
وی در ادامه تصریح کرد: در بخش صنعت کارها با یک تسهیل و تسریع کامل در حال انجام است و تمام تلاش مسئولان استانی بر این است تا موانع و مشکلات احتمالی رفع شود.
صادقی خاطر نشان کرد: ما در هشت ماهه امسال نه تنها ریزش نیروی کارگری و یا تعطیلی واحدها را شاهد نبودیم بلکه در این شرایط سخت اقتصادی بسیاری از واحدهای تولیدی استان 30 تا 100 درصد افزایش تولید را داشتند.

سبلان پررونق‌تر از آلپ می‌شود
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در سال جهش تولید 8 پروژه زیرساختی و عمرانی در بخش گردشگری در حال اجراست تا محور توسعه استان در این بخش رونق و حذابیت بیشتری پیدا کند.
کیسان دسترسی این استان را به دریا، جنگل، دشت، کوه و محوطه‌های باستانی یادآور شد و بیان کرد: این استان با داشتن 110 چشمه آبگرم و رنگین کمانی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی مقصد اول گردشگری کشور در سال گذشته بوده و در گردشگری خارجی نیز پذیرش یک میلیون و 570 هزار نفر از اتباع آذری را شاهد بودیم.
وی افزود: در صورت تکمیل راه آهن، باند فرودگاه و توسعه بزرگراه‌ها گردشگری رونق بیشتری خواهد گرفت و باید هر چه سریعتر با بهره‌گیری از ظرفیت ایرلاین‌ها پروازهای خارجی به ویژه پرواز اردبیل – ترکیه دایر شود.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ظرفیت بی‌نظیر سبلان در گردشگری کوهستانی و زمستانی اشاره و تصریح کرد: با ظرفیت بی‌نظیری که سبلان دارد این مجموعه می‌تواند پررونق‌تر از آلپ اروپا باشد.
کیسان ضرورت راه‌اندازی بانک تخصصی در حوزه گردشگری برای پرداخت تسهیلات به فعالان این بخش و صندوق حمایت از گردشگری را به صورت ملی یادآور شد و گفت: در بین پروژه‌های جهش تولید تکمیل کمربند سردابه به قوتورسوئی بسیار مهم و اساسی است که ضرورت دارد هرچه سریعتر به بهره‌برداری برسد.
تجمیع حمایت از سرمایه‌گذاران به دور از پراکندگی
معاون برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی نیز در این جلسه اظهار کرد: 30 درصد اقتصاد و 50 درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است که ما سهم 4 درصدی در تولید این محصولات را در کشور داریم.
محسن مصطفایی با بیان اینکه 18 درصد تسهیلات تبصره 18 در بخش کشاورزی جذب شده است، خاطرنشان کرد: این ظرفیت جذب از محل این تسهیلات در کشور به 20 درصد نیز خواهد رسید.
وی ضرورت تجمیع پرداخت تسهیلات و حمایت از سرمایه‌گذاران را به همراه جمع‌آوری اطلاعات در قالب یک سامانه جامع یادآور شد و گفت: به جای پراکندگی در ارائه فرم‌های متعدد در قالب یک سامانه و بانک اطلاعاتی می‌توان به روزترین آمار و اطلاعات را به نهادهای ملی ارائه کرد.

14 پروژه جهش تولید در حوزه عمرانی

مدیر کل دفتر فنی استانداری اردبیل در این جلسه بیان کرد: 14 پروژه جهش تولید استان در حوزه عمرانی است که 5 پروژه در بخش راه، 5 پروژه در بخش زیرساخت‌های گردشگری و چهار پروژه نیز در بخش تاسیسات برق است که  از مجموع 178 میلیارد تومان اعتبار این پروژه‌ها تاکنون 20 درصد تخصیص یافته است.
کنعانپور به روند احداث پروژه کریق – آرموداق به عنوان پروژه مشترک استان اردبیل و آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: محدودیت فصل کاری و کمبود اعتبار به تاخیر در بهره‌برداری این پروژه دامن زده است.
وی به کمربند طلایی سردابه – قوتورسوئی به طول 30 کیلومتر اشاره و تصریح کرد: 9 کیلومتر از این مسیر آسفالت شده و مابقی نیز در مرحله زیرسازی است.
مدیر کل دفتر فنی استانداری اردبیل به محور پارس‌آباد – سه راهی سربند به طول 20 کیلومتر اشاره کرد و گفت: با توجه به حادثه‌خیز بودن این مسیر از هر دو طرف احداث و کار عمرانی آغاز شده و پروژه 65 درصد پیشرفت دارد.
کنعانپور ادامه داد: محور کلور – درام به طول 37 کیلومتر در محدوده استان اردبیل است که با تلاش جهاد نصر این پروژه در مرحله آسفالت‌ریزی است.
وی با اشاره به محور سرعین – آلوارس به طول 10 کیلومتر افزود: جابجایی تاسیسات و رفع معارض در این پروژه در حال انجام است.
مدیر کل دفتر فنی استانداری اردبیل همچنین پروژه برق‌رسانی به منطقه ویژه اقتصادی نمین را یادآور شد و بیان کرد: این پروژه با پیشرفت 60 درصد توسط شرکت توزیع برق در حال انجام است که با احداث پست 20 کیلوولت برق پایداری برای سرمایه‌گذاران این منطقه تامین خواهد شد.

اردبیل پیشروتر از سایر استان‌ها در پروژه‌های جهش تولید
مسئول پیگیری طرح‌های جهش تولید در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اظهار کرد: به رغم ابلاغ دیرهنگام، ما از همان روزهای نخستین سال 99 پیگیر اجرا و مبادله موافقتنامه در احداث پروژه‌ها بودیم که به دلیل ابلاغ دیرهنگام اعتبارات این کار با تاخیر انجام شده است.
بلال پیرمحمد بیان کرد: با وجود اینکه در مهرماه ابلاغ اعتبار و مبادله موافقتنامه انجام شده اما با تلاش همه دستگاه‌های اجرایی استان پروژه‌ها به سرعت در حال انجام است و نسبت به سایر استا‌ن‌ها در این حوزه پیشرو و پیشتاز هستیم.

پروژه‌های جهش تولید در اردبیل روند اجرایی رضایت‌بخشی دارد

مدیرکل اقتصادی و زیربنایی نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد: در تحقق شعار هوشمندانه مقام معظم رهبری در سال جهش تولید و با تاکید رئیس جمهور از همان ابتدای سال اولویت‌ها و تعیین پروژه‌های جهش تولید با همکاری معاونت امور استان‌های نهاد ریاست جمهوری انجام شد تا با نظارت و رصد دقیق تا پایان سال و حداکثر تا خرداد سال آینده به سرانجام برسند.
هاشمی خاطرنشان کرد: همچون سایر استان‌ها در اردبیل نیز بین استاندار اردبیل و رئیس سازمان برنامه و بودجه تفاهمنامه‌ای به امضا رسید تا در ابتدا 52 پروژه اما در توافق نهایی 61 پروژه جهش تولید اجرایی شود.
وی به روند مطلوب اجرای پروژه‌های اقتصادی و صنعتی اشاره کرد و افزود: در دو روز اول بازدید از روند احداث این پروژه‌ها خوشحال شده و ابراز رضایت کامل داریم.
مدیرکل اقتصادی و زیربنایی نهاد ریاست جمهوری بیان کرد: سعی خواهیم کرد مشکلات ملی را از طریق وزرا و مدیران عامل بانک‌ها پیگیری کرده و منابع مورد نیاز را از ردیف ملی برای تکمیل پروژه‌های حوزه صنعتی و اقتصادی جهش تولید در این استان تامین کنیم.
هاشمی با قدردانی از حمایت و بازدیدهای مکرر استاندار اردبیل و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از این طرح‌ها گفت: در بسیاری از پروژه‌ها سرمایه‌گذاران کار را خودشان بدون دریافت تسهیلات انجام می‌دهند که انتظار می‌رود با تامین تسهیلات مورد نیاز تکمیل پروژه‌های نیمه تمام انجام شود.
وی با قدردانی از دلسوزی مسئولان و مدیران این استان تصریح کرد: انتظار می‌رود در بخش عمرانی نیز موانع رفع و مشکلات به صورت جدی مرتفع شود.

مدیرکل اقتصادی و زیربنایی نهاد ریاست جمهوری نمونه سرمایه‌گذاران دلسوز این استان را فتحی بیطرف معرفی کرد و افزود: کار بزرگی که این سرمایه گذار آغاز کرده نیازمند حمایت است و ما پیشنهاد می‌کنیم مجسمه چنین انسان‌های دلسوز و فداکاری را باید در ورودی شهر نصب کرد.

هاشمی ادامه داد: ما گزارش خلاصه، ملموس و متقنی را از روند اجرای 61 پروژه جهش تولید به رئیس جمهور و مسئولان کشوری ارائه خواهیم کرد و امیدواریم موانع و مشکلات به دقت در گزارش قید شده و رویکردها در اجرای این پروژه‌ها اعم از اشتغالزایی، صادرات،
 جلوگیری از مهاجرت، صرفه‌جوئی در منابع آب، تامین زنجیره غذایی و ... قید شود.
وی افزود: در حمایت از سرمایه‌گذاران و تبدیل این استان به کارگاه سازندگی حتی در زمستان باید همت دوچندانی را انجام داد که انتظار می‌رود در بخش عمرانی نیز ضعف‌ها و کاستی‌ها به ویژه در حوزه راه و زیرساخت‌ها و راهسازی به سرعت برطرف شود.
مدیرکل اقتصادی و زیربنایی نهاد ریاست جمهوری اضافه کرد: در یک گردش کار مستدل و متقن از سوی مدیران استانی موانع قید شده و ما نیز از طریق وزارتخانه‌ها پیگیر حل مشکلات و جذب اعتبارات بیشتر خواهیم شد.

حدیدمبتکران در بی‌اثر کردن تحریم‌ها مصمم است
در ادامه بازدید مسئولان نهاد ریاست جمهوری و مدیران استانی مجتمع حدیدمبتکران مشگین‌شهر تولیدکننده کامیون‌های سنگین و نیمه سنگین به صورت مفصل مورد بازدید قرار گرفت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در این بازدید به راه‌اندازی سالن‌های متعدد در این مجتمع برای تولید قطعات مختلف کامیون اشاره و اظهار کرد: تولید روزانه 25 دستگاه کامیون در این مجموعه هدفگذاری شده که با خرید کامل دستگاه‌ها و تجهیزات زمینه تولید کامل کامیون و مونتاژ آن در این مجموعه فراهم می‌آید.
رامین صادقی خاطرنشان کرد: برای دور زدن تحریم‌ها تولید موتور و گیربکس در کنار فعالیت سایر سالن‌ها آغاز شده و تاکنون نیز یک هزار میلیارد تومان در این مجتمع سرمایه‌گذاری شده است.
وی افزود: مدیریت این کارخانه تولید صندلی‌ خودروهای متنوع داخلی را آغاز کرده و در کنار آن خط تولید بدنه، موتور، قالب‌سازی و ... شروع شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل ضرورت تامین برق 20 مگاوات را برای این مجموعه یادآور شد و بیان کرد: سایر زیرساخت‌های این مجتمع صنعتی فراهم شده که انتظار می‌رود در سال جهش تولید این کارخانه فعال‌تر از هر زمان دیگر مشغول فعالیت شود.

13 هزار هکتار آبیاری اراضی سد خدافرین در سال جهش تولید
بازدید از طرح شبکه آبیاری و زهکشی خدافرین در پارس‌آباد در روز چهارم حضور مسئولان نهاد ریاست جمهوری به عنوان طرح جهش تولید انجام شد که در این بازدید مشخصات طرح توسط مجری شبکه اصلی خدافرین تبیین و تشریح شد.
این پروژه زیربنایی در بخش کشاورزی که به صورت مشترک بین دو استان آذربایجان شرقی و اردبیل در حال اجراست، شامل 74 هزار هکتار اراضی است که در فاز اول 42 هزار هکتار در دستور کار قرار گرفته است.
محل تامین آب سد خدافرین و قزقلعه تعیین شده که در 200 کیلومتری پائین دست سد مخزنی ارس در حال اجراست.
برای این پروژه که در فازهای مختلف در حال اجراست، کانال‌کشی و احداث ایستگاه‌های پمپاژ و لوله‌گذاری انجام شده که در سال جهش تولید قرار است 13 هزار هکتار از اراضی به عنوان سطح سبز انجام شده و عایدات آن که تولید یک میلیون تن محصول کشاورزی و افزایش اشتغال برای 20 هزار نفر است، به انجام برسد.
اعتبار این پروژه در سالجاری 250 میلیارد تومان است که بخشی از آن به صورت نقد و بخشی نیز به صورت اسناد خزانه تامین شده که با افتتاح فاز اول 5 هزار میلیارد تومان به افزایش درآمد 10 هزار خانوار عشایری کمک خواهد شد.
در سفر مردادماه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه برای این پروژه پیشران جهش تولید 200 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که انتظار می‌رود با تزریق آن این طرح با رویکرد مهاجرت معکوس، تثبیت جامعه عشایری در منطق، افزایش تولید و اشتغال و ارتقای زنجیره ارزش غذایی به سرانجام برسد.

احداث بزرگترین شهرک گلخانه‌ای کشور در مغان
بازدید از بزرگترین شهرک گلخانه‌ای در پارس‌آباد مغان به عنوان پروژه جهش تولید انجام شد که به گفته مدیر شرکت شهرک‌های
 کشاورزی مغان احداث این گلخانه با ظرفیت یک هزار و 600 هکتار در داخل کشت و صنعت مغان با اهداف توسعه‌‌ای تولید محصولات صیفی آغاز شده است.
علایی بیان کرد: در حال حاضر در 200 هکتار سرمایه‌گذاری به ارزش 37 میلیارد تومان انجام شده و ما نسبت به تامین آب، برق و گاز مورد نیاز این مجموعه اقدام کردیم.
وی افزود: به سرعت واگذاری اراضی به سرمایه‌گذاران در حال انجام است و اگر در فرصت 6 ماهه سرمایه‌گذاری اقدامی را انجام ندهد، خلع ید اراضی انجام می‌شود.
مدیر شرکت شهرک‌های کشاورزی مغان اظهار کرد: تاکنون در این مجموعه با حضور دو سرمایه‌گذار تولید محصولاتی نظیر گوجه، فلفل، خیار و ... آغاز شده و به سرعت این مجموعه آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران است.

دریاچه مغان به مجموعه گردشگری تبدیل می‌شود
پروژه گردشگری دریاچه مغان که در سال جهش تولید به عنوان طرح اولویت‌دار است در قالب مجتمع خدماتی – رفاهی و سرویس بهداشتی به سرمایه‌گذاران واگذار شده تا این مجموعه زیبا و منحصربفرد را به یک پروژه جذاب گردشگری در منطقه تبدیل کند.
این دریاچه به مساحت 35 هکتار یکی از مجموعه‌های آبی زیبای مغان است که برای تامین زیرساخت‌های آن 3.5 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر آب سه شهر جعفرآباد، بیله‌سوار و گرمی از طریق منابع دریاچه مغان که به صورت کنترل شده مدیریت می‌شود، تامین شده و قرار است سرمایه‌گذار پروژه‌های متنوع را در این دریاچه اجرایی کند.









١٠:٣١ - يکشنبه ٢ آذر ١٣٩٩    /    شماره : ١٨٥٤    /    تعداد نمایش : ٤٤١


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 834478
 بازدید امروز : 73
 کل بازدید : 2219270
 بازدیدکنندگان آنلاين : 2
 زمان بازدید : 0/6562

 

تمامي حقوق اين سايت متعلق به سازمان مديريت و برنامه ريزي استان اردبیل بوده و استفاده از  مطالب آن با ذكر منبع بلامانع است.