پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣
اخبار > تخصيص 60 درصدي اعتبارات در سال گذشته .


  چاپ        ارسال به دوست

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل خبر داد

تخصيص 60 درصدي اعتبارات در سال گذشته .

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: سال گذشته از مجموع اعتبارات استاني يك‌هزار و 800 ميليارد تومان منابع تخصيص يافت كه 60 درصد سهم در نظر گرفته شده بود.

به گزارش حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل، داود شایقی در نشست با خبرنگاران در اردبیل اظهار كرد: دولت سيزدهم در حالي بر سر كار آمد كه شرايط سخت و پيچيده مالي،‌ اقتصادي و بدهي‌هاي كلان را به بخش‌هاي مختلف شاهد بوديم و از طرفي شرايط كرونايي مانع از رشد اقتصادي در كشور شده و ميزان سرمايه‌گذاري نيز به تراز منفي رسيده بود.

وي ضرورت تغيير رويكرد در دولت براي خروج از بن‌بست به وجود آمده را يادآور شد و تصريح كرد: برخي تخصيص‌ها و منابع تأمين شده در حمايت از توليد ناكافي بوده و سرمايه‌گذاري‌هاي انجام شده نيز به صورت ناقص و ابتر تحقق يافته بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل ضرورت تأمين اعتبار مورد نياز براي اجراي پروژه‌هاي زيربنايي را در سطح استان اردبيل يادآور شد و گفت: با سفر رئيس جمهور در اواخر مهرماه سال گذشته موفق شديم يك‌هزار و 300 ميليارد تومان منابع نقد را به استان تزريق كنيم تا در بخش زيرساخت‌ها به ويژه راه، آب شرب و راه آهن حركت‌هاي تحولي رقم بخورد.

شایقی ضرورت تكميل بزرگراه شمال به جنوب را ضروري اعلام كرد و افزود: 50 كيلومتر بزرگراه در اوايل سال‌جاري تكميل و به زير ترافيك رفت و در كنار آن با تأمين منابع مالي پروژه راكد راه آهن اردبيل به ريل توسعه بازگشت.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل اجراي طرح‌هاي آبرساني، توسعه فاضلاب، احداث چهار پست 63 كيلوولت را به همراه طرح‌هاي توسعه‌اي گازرساني در استان اردبيل يادآور شد و خاطرنشان كرد: سال گذشته از مجموع اعتبارات استاني يك‌هزار و 800 ميليارد تومان منابع تخصيص يافت كه 60 درصد سهم در نظر گرفته شده بود.

 

57 درصد اعتبارات 1400 ابلاغ شده است 

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل گفت: تاكنون 57 درصد تخصيص اعتبارات سال 1400 به استان اردبيل ابلاغ شده است.

شايقي با ارائه گزارشي از فعاليت‌ حوزه برنامه‌ريزي اظهار كرد: با تكميل مطالعات آمايش استان اردبيل و ضرورت اجرايي شدن اين سند مهم و ارزشمند اميدواريم مسير توسعه استان به شكل مطلوب طي شود.

وي تصريح كرد: فاز اول مطالعات آمايش استان در سال 85 به انجام رسيده بود اما فاز تكميلي آن از سال 97 شروع شد تا با انتخاب يك مشاور زبده، ملي و صاحب صلاحيت در اين حوزه بتوانيم سند آمايش استان را به تصويب ملي و استاني رسانده و آماده اجرا كنيم.

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل گفت: اين سند در اختيار مديران مبادله كامل موافقت‌نامه بودجه 1400 تا آخر مهرماه

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل به تهيه و تدوين لايحه بودجه 1401 اشاره كرد و ادامه داد: در يك هفته آينده كار تهيه و تدوين اين لايحه آغاز خواهد شد و ما نيز متناسب با شرايط ملي سعي خواهيم كرد در اين حوزه نقش‌آفريني كنيم.

شايقي اجراي 48 طرح ملي و ملي استاني شده را يادآور شد و اضافه كرد: 30 پروژه به صورت ملي و 18 پروژه به صورت ملي استاني با انجام مبادله موافقت‌نامه به صورت درون استاني در حال انجام و اولويت برنامه‌ريزي‌هاست كه اميدواريم تكميل و به سرانجام رساندن اين پروژه‌هاي ملي و ملي استاني را شاهد باشيم.

شايقي بيان كرد: با توجه به اينكه توزيع اعتبارات سال 1400 از نيمه دوم سال آغاز شده در 15 روز گذشته موفق شديم بيش از 75 درصد مبادله موافقت‌نامه‌ها را انجام دهيم.

وي در ادامه سخنان خود اظهار كرد: پيش‌بيني مي‌كنيم تا آخر مهرماه تمامي مبادله موافقت‌نامه بين دستگاه‌هاي اجرايي و سازمان مديريت و برنامه‌ريزي انجام شده و به سرعت شاهد جذب و تخصيص منابع و اعتبارات باشيم.

 

500 پروژه نيمه‌تمام در انتظار تكميل 

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل گفت: در استان اردبيل غير از پروژه‌هاي مستمر، تعمير و نگهداري، 500 پروژه نيمه‌تمام وجود دارد كه سعي خواهيم كرد با اولويت و نيازسنجي اين پروژه‌ها را تكميل و آماده بهره‌برداري كنيم.

شايقي از ابلاغ يك‌هزار و 300 ميليارد تومان اعتبار در هفته‌هاي اخير براي تكميل پروژه‌هاي نيمه‌تمام استان خبر داد و افزود: 57 درصد تخصيص اعتبارات در شش ماهه اول امسال انجام شده و بعد از مبادله موافقت‌نامه‌ها سعي بر اين است تا تخصيص اعتبارات به صورت نقدي و اسناد در اولويت‌ قرار گيرد.

وي بيشترين پرداختي را مربوط به حقوق نيروهاي طرحي، آبداران و راهداران اعلام كرد و ادامه داد: در كنار تخصيص اعتبارات براي پروژه‌هاي نيمه‌تمام، سعي بر اين است تا پرداختي به نيروهاي شاغل در ادارات با اولويت نيروهاي طرحي و قراردادي به انجام برسد.

 

80 ميليارد تومان مازاد درآمد مالياتي اردبيل

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل گفت: در پرداخت حقوق و مزاياي كاركنان مشكلي وجود ندارد و تا آخر امسال به تمام تعهدات خود عمل خواهيم كرد.

داوود شايقي اظهار كرد: راهكارهاي خوبي براي حل مشكلات مالي و منابع درآمدي استان ارائه شده كه اميدواريم به معناي واقعي هر دو هدف‌گذاري به ثمر بنشيند.

وي فروش اموال و خلق منابع جديد را از راهكارهاي ارائه شده اعلام كرد و گفت: در شش ماهه امسال 107 ميليارد تومان ماليات استان وصول شده كه 940 ميليارد تومان آن ماليات مصوب و 80 ميليارد تومان نيز درآمد مازاد مالياتي بوده است.

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل تصريح كرد: قطعا در كنار افزايش منابع مازاد درآمدي از محل ماليات، سعي و تلاشمان بر اين است تا با صرفه‌جويي منابع بتوانيم كسري اعتبارات استاني را به حداقل برسانيم.


تخصيص دو هزار و 700 ميليارد تومان اعتبار ملي و استاني براي اردبيل 

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل گفت: با گذشت شش ماه از سال دو هزار و 700 ميليارد تومان اعتباري ملي و استاني در روند توسعه استان اردبيل اختصاص يافته است.

شايقي اظهار كرد: براي 48 طرح ملي و ملي استاني شده كه عمدتا طرح‌هاي زيربنايي و اولويت‌دار هستند، در سال جاري يك‌هزار ميليارد تومان منابع تأمين شده تا سرعت اجراي اين پروژه‌ها را شاهد باشيم.

وي به نيمه‌تمام ماندن 500 پروژه استاني نيز اشاره كرد و گفت: براي تكميل اين پروژه‌ها نيز يك‌هزار و 700 ميليارد تومان در نيمه اول سال اختصاص يافته و تلاش بر اين است تا هر چه سريعتر اين پروژه‌ها به سرانجام برسد.

شايقي تصريح كرد: با آغاز سال مالي جديد كه از مهرماه شروع شده 70 درصد از مبادله موافقت‌نامه بين دستگاه‌هاي اجرايي و سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل انجام شده و اين كار با سرعت بيشتري تا آخر مهرماه به سرانجام مي‌رسد.

شايقي به زمان بودجه‌ريزي و تدوين لايحه بودجه 1401 اشاره كرد و ادامه داد: ما در دو ماه پيش رو بايد پيشنهادات خودمان را به سازمان برنامه و بودجه و هيئت دولت ارائه كنيم تا قبل از ارسال لايحه به مجلس در رديف‌هاي بودجه سال آينده منابع مورد نظر براي طرح‌ها و پروژه‌ها در نظر گرفته شود.

شايقي بيان كرد: بر اساس نيازسنجي تأمين اعتبار در نيمه دوم سال نيز انجام خواهد شد و به رغم سياست انقباضي دولت و سازمان برنامه و بودجه تلاش خواهيم كرد تا منابع مورد نياز را تأمين كنيم.


اختصاص 377 ميليارد تومان اعتبار به حوزه آب و راه استان اردبيل 

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل گفت: امسال 377 ميليارد تومان اعتبار براي حل مشكلات حوزه آب و راه استان اردبيل اختصاص يافته است.

شايقي اظهار كرد: قطعا در توزيع منابع با در نظر گرفتن شاخص محروميت پنج درصد اعتبارات و منابع استان به اين شهرستان اختصاص پيدا مي‌كند تا بخش عظيمي از طرح‌ها و برنامه‌ريزي‌هاي توسعه‌اي به ثمر بنشيند.

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل مهمترين اولويت تكميل پروژه‌ها را در اين شهرستان سد گيوي و پاياب آن بيان كرد و گفت: سه هزار هكتار از اراضي با بهره‌برداري از پاياب سد گيوي از آبياري مدرن برخوردار خواهند شد و اين امر به افزايش سرانه درآمدي مردم كمك خواهد كرد.

شايقي افزود: براي اين پروژه 220 ميليارد تومان از طريق ماده 56 تأمين شده كه تاكنون تملك اراضي و روند اجراي پروژه با پرداخت مبلغ اوليه از طريق بانك‌هاي عامل به سرانجام رسيده است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود خاطر نشان كرد: سد گيوي كه از سال 84 شروع شده در سال 96 به اتمام رسيده ولي احداث پاياب آن در اولويت قرار گرفت تا ما بتوانيم اراضي حاصلخيز اين منطقه را زير كشت محصولات آبي ببريم.

 

16 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در اردبیل اتفاق افتاده است

شایقی گفت: ما ارتباط و تعامل تنگاتنگی را در مسیر توسعه استان با سایر دستگاه ها داریم و اطلاعات دقیقی را در تقویت زیرساخت ها و طرح های توسعه ای در اختیار سایر نهادها و دستگاه ها قرار می دهیم.

وی افزود: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل به عنوان یک نهاد راهبردی تلاش می کند تا ظرفیت ها و توانمندی های شهرستان ها را احصا و در بخش های مختلف در اختیار فرمانداران و دستگاه های اجرایی قرار دهد که این امر با یک ترکیب مشخص در حوزه اشتغال انجام شده است.

دبیر شورای برنامه ریزی استان اردبیل ترکیب اشتغال استان را 27 درصد در حوزه صنعت، 40 درصد در حوزه خدمات و 33 درصد در بخش کشاورزی اعلام کرد و گفت: در همه این بخش ها اصلی ترین رویکرد ما تقویت نظام بهره برداری و تولید است که به عنوان نمونه در بخش کشاورزی توسعه کشت گلخانه ای هدفگذاری شده است.

 

تخصیص 100 میلیارد تومان اعتبار سفر تا پایان آذر 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: تا پایان آذرماه قرار است از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور به استان اردبیل 100 میلیارد تومان منابع برای پروژه های مصوب تامین و تخصیص یابد.

شایقی اظهار کرد: مسئولان سازمان برنامه و بودجه قول دادند تا این منابع را به صورت اسناد خزانه و یا نقدی پرداخت کنند که ما تاکید کردیم پرداختی ها به صورت نقدی باشد تا صرف تکمیل پروژه های نیمه تمام اولویت دار استان شود.

وی خاطرنشان کرد: در کنار پیگیری استاندار اردبیل و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مقرر شد از طریق مدیران دستگاه های اجرایی پیگیری تامین اعتبارا در اولویت قرار گرفته و بخشی از منابع مصوب سفر در سالجاری و بخش دیگر نیز در بودجه سال آینده به استان اختصاص یابد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: با همراهی استاندار اردبیل در دیدار با معاونین و مدیران سازمان برنامه و بودجه تاکید کردیم تا منابع سفر به سرعت تامین شود تا ما بتوانیم طرح های مصوب را در مدت زمان کوتاه به سرانجام برسانیم.

 

توزیع اعتبارات به تناسب ظرفیت شهرستان ها انجام می شود

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: توزیع اعتبارات در استان با تاکید استاندار اردبیل به تناسب ظرفیت هر شهرستان در شاخص های تحول آفرین انجام می شود.

شایقی اظهار کرد: با ابلاغ بودجه 1401 در اوایل سال آینده جلسه شورای برنامه ریزی استان و شهرستان ها را برگزار کرده و توزیع اعتبارات را به تناسب ظرفیت ها، توانمندی ها و شاخص های توسعه هر منطقه انجام می دهیم.

وی خاطرنشان کرد: تکمیل زیرساخت ها به ویژه در بخش راه، راه آهن، فرودگاه و آب، برق و گاز در اولویت اصلی توزیع اعتبارات قرار دارد و در کنار آن تلاش می کنیم تا پروژه های نیمه تمام با اولویت عمران و آبادانی شهرها و روستاها به سرانجام برسد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل از اختصاص اعتبارات خوب از محل سفر رئیس جمهور به طرح های راهسازی اشاره کرد و افزود: بیش از نیمی از اعتبارات سفر رئیس جمهور به طرح های بزرگراهی و بهسازی و آسفالت راه های روستایی اختصاص یافته و در کنار آن بنیاد مسکن نیز طرح های هادی را اجرایی و عملیاتی می کند.

 

تولید دانش بنیان موتور محرکه اقتصاد کشور است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: تولید دانش بنیان موتور محرک اقتصاد روبه رشد اقتصاد کشور است.

شایقی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سال های اخیر با محور تولید پیام های نوروزی خودشان را مطرح کردند تا این پیام ها در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها مورد توجه بوده و مبنای رشد و توسعه کشور قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در تحولات اقتصادی کنونی و در تعریف مرز علوم و فنون جدید توجه به فناوری های نوین و دانش بنیان در ابعاد مختلف عنصر تحرک و تحول اقتصادی است که با همین رویکرد سال 1401 از سوی مقام معظم رهبری سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی نامگذاری شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: در سال جاری به تناسب رویکردهای ملی ما نیز در استان اردبیل تلاش می کنیم تا در شورای برنامه ریزی، اشتغال و تسهیل استان با نگاه دانش بنیان از طرح های اقتصادی و سرمایه گذاری های بخش خصوصی حمایت کرده و فرصت باروری این حوزه را فراهم کنیم.

شایقی افزود: در تحقق شعار سال تلاش خواهیم کرد تا از ظرفیت دانشگاه ها و مراکز علمی و فناوری استفاده کرده و اقدامات موثری را با تاکید استاندار اردبیل و مدیران دستگاه های اجرایی انجام دهیم.

وی تصریح کرد: در اولین جلسه شورای برنامه ریزی در سال جاری سعی خواهیم کرد تا به تناسب شعار سال هدفگذاری ها و برنامه ریزی ها را به نحوی انجام دهیم تا در پایان سال اهداف توسعه دانش بنیان و اشتغال موثر در این بخش تحقق یافته و بتوانیم از فرصت های به دست آمده در توانمندی های عرصه تولید و اشتغال استفاده کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل اظهار کرد: انتظار می رود با تاکید بر شعار سال هم در بحث افزایش سرانه درآمد مردم و هم ارتقای تولید ناخالص استان گام های اساسی و موثری را برداشته و به اهداف تعریف شده دست یابیم.

 

اعتبارات سفر رئیس جمهور راهگشاست

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: مدیران دستگاه های اجرایی در سال 1401 برای جذب ردیف های اعتباری ملی که بخش عمده ای از بودجه کشور را شامل می شود باید رقابت سازنده ای را انجام دهند.

شایقی اظهار کرد: ما تلاش کردیم تا در بودجه سال آینده منابع خوبی را برای توسعه پروژه ها و طرح های زیربنایی در نظر گرفته شود که تکمیل راه آهن اردبیل – میانه، بزرگراه ها، طرح های توسعه ای آب و فاضلاب، سدها و پروژه های فرهنگی و هنری از جمله این رویکردهاست.

وی خاطرنشان کرد: از همین ابتدای سال در کنار جذب اعتبارات سال 1400 تا پایان تیرماه تلاش خواهیم کرد تا در فصل کاری از منابع ملی و سفر رئیس جمهور نیز برای تکمیل و بهره برداری پروژه های نیمه تمام در سطح استان استفاده کنیم.

 

اقتصاد دانش بنیان سرانه درآمدی اردبیلی ها را بهبود می بخشد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: اقتصاد دانش بنیان و توسعه فناوری های جدید فرصت اشتغال و افزایش سرانه درآمدی مردم اردبیل را فراهم می آورد.

شایقی اظهار کرد: به دنبال نامگذاری سال 1400 به عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین ما نیز در استان برنامه ریزی ها و هدفگذاری ها را در تقویت بخش های توسعه ای در این حوزه انجام دادیم که در گام نخست کارخانه نوآوری و در گام های بعدی نیز شهرک فناوری و نوآوری استان با هدف حمایت از جوانان خلاق راه اندازی می شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر مرکز استان قرار است در سایر شهرستان ها نیز به تناسب ظرفیت آنها توسعه اقتصاد دانش بنیان هدفگذاری شود که در شمال استان این تحول در بخش کشاورزی و مرکز و سایر مناطق نیز در حوزه گردشگری و صنایع تبدیلی و تکمیلی مدنظر قرار گرفته است.

 

ارتقا بهره‌وري با توليد دانش‌بنيان

رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل گفت: ارتقا بهره‌وري در سال مزين به «توليد، دانش‌بنيان و اشتغال‌آفريني» با تكيه بر اقتصاد دانش‌بنيان امكان‌پذير است.

شايقي اظهار كرد: يكي از مسائل و موضوعات بسيار مهم در كشور ارتقا بهره‌وري و رعايت اصل بهينه‌سازي مصرف در همه بخش‌هاست تا كشور ما بتواند در مسير توسعه پيشرفت گام‌هاي جدي بردارد.

 وي نامگذاري سال جديد را به نام «توليد، دانش‌بنيان و اشتغال‌آفريني» يادآور شد و تصريح كرد: در زندگي فردي، اجتماعي و ابعاد سرماگذاري،‌ كارهاي عمراني و اجرايي بايد اصل بهره‌وري مورد توجه قرار گرفته و در اين حوزه همه تلاش جدي براي ارتقا سطح بهره‌وري را داشته باشند.

 رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل مفهوم بهره‌وري را افزايش توان توليد با هزينه كم اعلام كرد و گفت: دانش‌آموزي كه 10 ساعت براي كنكور درس مي‌خواند اگر نتيجه‌اي از كار و فعاليت خود نگيرد، در حقيقت خطاب بهره‌وري پايين را براي او اعلام مي‌كنند.

 شايقي افزود: در عرصه توليد نيز كارخانه‌اي كه با 80 درصد ظرفيت فعاليت كرده و 20 درصد ظرفيت خالي دارد زمينه و بسترساز توسعه و پيشرفت روزافزون قرار مي‌گيرد به شرط آن كه بهره‌وري در آن افزايش يابد.

 وي ضرورت توجه به قيمت تمام شده را در عرصه محصولات، اجناس و خدمات يادآور شد و خاطرنشان كرد: سال به سال قيمت اجناس و خدمات در سطح جهاني و كشورمان افزايش پيدا مي‌كند كه با توجه به اين امر بايد شاخص مصرف بهينه انرژي و پايين آوردن هزينه‌هاي توليد را مورد توجه قرار دهيم.


جذب 3000 ميليارد تومان منابع به نفع استان

 رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان اردبيل به جذب اعتبارات در سال گذشته براي استان اردبيل اشاره كرد و گفت: يك‌هزار ميليارد تومان از محل سفر رئيس جمهور به صورت نقدي به استان اختصاص يافت تا صرف كارها و پروژه‌هاي زيربنايي و حياتي نظير راه آهن اردبيل و توسعه بزرگراه‌هاي استان شود.

وي اولويت توسعه استان را اجراي پروژه‌هاي پيشران در مسير توسعه پايدار اعلام كرد و گفت:‌ از جمله اين پروژه‌ها تكميل راه آهن اردبيل – ميانه، تكميل چهار خطه‌ها و بزرگراه‌ها، همچنين بهره‌برداري از سدها و پاياب سد خداآفرين، عمارت، گيوي و بفراجرد در جنوب و شمال استان است كه در هدف‌گذاري امسال جز اولويت‌هاي اساسي است.

 دبير شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان اردبيل اضافه كرد: با مديريت استاندار اردبيل و مسئوليتي كه مديران دستگاه‌هاي اجرايي بر عهده گرفتند شتاب بيشتري را در اجراي اين طرح‌ها شاهد هستيم كه نمونه آن تكميل بزرگراه اردبيل – مشگين در سال‌جاري و تخصيص منابع ماده 56 براي محور اردبيل – سرچم است كه تا 400 ميليارد تومان اين منابع تخصيص مي‌يابد.

 شايقي بيان كرد: ساير پروژه‌هاي اولويت‌دار استان نيز جز برنامه‌ريزي‌هاي اصلي است كه ما در بودجه سال 1401 براي راه پارس‌آباد – مشگين‌ به طوري 137 كيلومتر مجوز قانوني در بهره‌مندي از رديف ملي را گرفته‌ايم و همين مجوز براي محور گرمي – بيله‌سوار به طور 89 كيلومتر اخذ شده است.



١٦:٣٠ - يکشنبه ٣٠ خرداد ١٤٠١    /    شماره : ٢٤٢٨    /    تعداد نمایش : ٢٧٤


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 833947
 بازدید امروز : 1131
 کل بازدید : 2217604
 بازدیدکنندگان آنلاين : 6
 زمان بازدید : 0/5313

 

تمامي حقوق اين سايت متعلق به سازمان مديريت و برنامه ريزي استان اردبیل بوده و استفاده از  مطالب آن با ذكر منبع بلامانع است.