پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣
اخبار > گزارش کاملی از تفاوت‌های بودجه‌ای سال 96 با 97


  چاپ        ارسال به دوست

گزارش کاملی از تفاوت‌های بودجه‌ای سال 96 با 97

 

راه و راه‌آهن سرلوحه تکمیل پروژه‌های عمرانی اردبیل

برنامه‌ها و اولویت‌های سال 97 در بخش بودجه در حالی وارد فاز جدیدی در حوزه ابلاغ و توزیع شده است که در قیاس بودجه 96 با 97 این مهم بارز به نظر می‌رسد که حوزه راه و راه‌آهن در سرلوحه هدفگذاری برای توسعه استان اردبیل قرار دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل، در حالی که تنها دو ماه به پایان سال مالی 96 باقی مانده است تمامی دستگاه‌های اجرایی در یک رقابت نفس‌گیر سعی‌شان بر این است تا بودجه مصوب خود را به شکل کامل جذب کنند تا فرصتی برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام که بیش از 2 هزار پروژه هدفگذاری شده است به سرانجام رسیده و فرصت خوبی برای بهره‌برداری و تکمیل شدن آنها فراهم آید.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل در مورد ظرفیت‌های بودجه‌ای سالجاری و مقایسه آن با وضعیت بودجه سال 96 اظهار کرد: شاخصه مهمی که در بودجه سال 97 برای استان اردبیل مهم و موثر تلقی می‌شود افزایش اعتبارات عمرانی استان به رغم کاهش این منابع در سطح کشور است که به ویژه در بخش راه و راه آهن جذب این منابع چشمگیر به نظر می‌رسد.

2 هزار پروژه نیمه‌تمام در اولویت تکمیل است 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: 2 هزار پروژه نیمه تمام در سطح استان اردبیل با بودجه سالانه در اولویت تکمیل و راه‌اندازی است.

شایقی اظهار کرد: همه ساله با ابلاغ بودجه تا 31 تیرماه فرصت جذب برای دستگاه‌ها و نهادهای مختلف فراهم می‌آید تا براساس اولویت‌های تعریف شده بتوانند در مسیر جذب اعتبارات تلاش کنند.

داود شایقی خاطرنشان کرد: برای بودجه سال 96 نیز با تعیین اولویت‌ها که در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان به تصویب رسیده بود تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام با پیشرفت بالای 80 درصد و پرداخت مطالبات پیمانکاران به ویژه برای پروژه‌های ضروری و حیاتی نظیر آبرسانی‌ها، احداث بیمارستان‌ها و راه‌ها هدفگذاری مشخصی را تعریف کرده بودیم.

وی ادامه داد: با برگزاری جلسات کمیته برنامه‌ریزی شهرستان‌ها در مجموع 2 هزار پروژه نیمه‌تمام و زخمی در استان تعریف شد تا ما به تدریج این پروژه‌ها را با تزریق منابع اعتباری تکمیل و به بهره‌‌برداری برسانیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: در سال گذشته و به مناسبت هفه دولت و دهه فجر بیش از 400 پروژه در جای جای استان اردبیل به بهره‌برداری رسید که از بین آنها می‌توان پروژه فرودگاه پارس‌آباد را به همراه استودیوی هواشناسی در صدا و سیما نام برد که با تامین اعتبار مناسب و به موقع این پروژه‌ها به عنوان پروژه‌های شاخص به بهره‌برداری رسید.

شایقی بیان کرد: تا تیرماه 97 دستگاه‌های اجرایی استان فرصت جذب اعتبار سال 96 را دارند که با مسئولیت معاون امور عمرانی استاندار اردبیل جذب سریع این اعتبارات و ارائه اسناد هزینه‌ای در اولویت قرار گرفته به طوری که تاکنون 129 میلیارد تومان جذب اعتبار انجام شده است.

وی با بیان اینکه ريالی از این اعتبارات به خزانه برنمی‌گردد، اضافه کرد: تمامی دستگاه‌ها و نهادهای استان قول دادند که تا آخر خردادماه نسبت به جذب اعتبارات استان در سال 96 اقدام کنند و ما تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد که ريالی از این اعتبارات تا پایان سال مالی برگشت نخورد.

دبیر شورای برنامه‌ریزی استان اردبیل با اشاره به اینکه در کنار تکمیل پروژه‌های نیمه تمام ما در توزیع اعتبارات پرداخت مطالبات پیمانکاران را نیز مورد تاکید قرار دادیم، افزود: بخش عظیمی از این مطالبات تاکنون پرداخت شده و در دو ماه آینده نیز مابقی آنها پرداخت خواهد شد.

شایقی در مورد بودجه سال 97 نیز اظهار کرد: در سال حمایت از تولید کالای ایرانی که جزد 24 بند سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود ما سیاست حمایت از واحدهای تولیدی استان اردبیل را به عنوان اولویت اصلی و جدی مدنظر قرار دادیم به شرط آنکه بخش خصوصی نیز در تولید کیفی محصولات توجه و دقت لازم را داشته باشد.

وی تصریح کرد: هر چند مردم را نمی‌توان مجبور و موظف به خرید کالای ایرانی کرد اما ما در قالب مصوبه‌ای که از شورای برنامه‌ریزی استان گرفتیم تمام ‌دستگاه‌های اجرایی استان را مکلف کردیم تا نسبت به خرید کالای ایرانی اقدام کنند و آنها را از خرید کالای خارجی منع کردیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل بیان کرد: قطعا حمایت از تولید داخلی و توجه به ارتقای کیفی آن زمینه رونق کسب و کار و اشتغال را نیز فراهم می‌آورد که ما در استان اردبیل تلاش می‌کنیم تا با تاکید استاندار اردبیل زمینه اشتغال 20 هزار نفر را فراهم کنیم.

عضو شورای اشتغال استان اردبیل گفت: البته بخشی از این اشتغال توسط بخش خصوصی و در قالب راه‌اندازی واحدها و کارگاه‌های تولیدی و بخشی نیز در قالب اجرای پروژه‌های عمرانی تحقق پیدا خواهد کرد.

 

سالانه 300 میلیارد تومان برای راه‌آهن اعتبار نیاز است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل ادامه داد: ما در شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان اردبیل برای اعتبارات سال 97 ضریب توزیع 10 شهرستان را مشخص کردیم و فرمانداران موظفند با تشکیل کمیته برنامه‌ریزی پروژه‌های با پیشرفت بالای 80 درصد و همچنین اولویت‌دار خود را با هدف تکمیل و بهره‌برداری اعلام کنند تا در بودجه سال 97 در اولویت تزریق اعتبار قرار گیرد.

شایقی بیان کرد: همچنان پرداخت مطالبات پیمانکاران جزو اولویت‌های کاری سال 97 است و قرار است بعد از مبادله موافقتنامه از مردادماه توزیع اعتبارات و جذب آن را در سالجاری شاهد باشیم.

وی افزود: پروژه‌های محرک در استان اردبیل برای سال 97 مورد توجه قرار گفته و با توجه به پیگیری‌هایی که استاندار اردبیل، ما از طرف سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، نمایندگان استان و برخی مدیران در تهران داشتیم سعی کردیم تا در بودجه سال 97 ردیف اعتباری خاص به ویژه برای پروژه‌های راه و دوبانده کردن برخی محورها در نظر بگیریم.

عضو شورای اداری استان اردبیل گفت: تنها پروژه دو بانده استان پیش از این اردبیل – مشگین‌شهر بود که ما سال گذشته در تهیه نهایی بودجه سعی کردیم تا دوبانده بیله‌سوار – پارس‌آباد، پارس‌آباد – سه راهی سربند، مشگین‌شهر به پارس‌آباد، گرمی – بیله‌سوار و گرمی تا سه راهی صحرا در جدول 20 قانون بودجه به تصویب برسد.

شایقی اضافه کرد: اجرا و مطالعه راه آهن اردبیل – پارس‌آباد در جدول 20 قانون بودجه 97 به صورت صریح و شفاف آمده است و ما امیدواریم در کنار احداث راه‌آهن اردبیل – میانه ظرف سه سال آینده از سال 97 شاهد اجرایی شدن راه‌آهن اردبیل – پارس‌آباد باشیم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته بودجه 86 میلیارد تومانی راه‌آهن اردبیل – میانه را به 103 میلیارد تومان رساندیم که با تخصیص 125 درصدی روبرو بودیم و امسال نیز با پیگیری‌هایی که انجام شد 135 میلیارد تومان برای راه‌آهن مصوب شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل ادامه داد: در حالی که اعتبار راه‌آهن و راه‌های کشور 18 تا 20 درصد کاهش یافته پروژه‌های ما با افزایش اعتبار روبروست به طوری که این اعتبارات حدود دو برابر افزایش یافته است.

شایقی اظهار کرد: سالانه 300 میلیارد تومان برای راه‌آهن اردبیل اعتبار نیاز است تا ظرف سه سال آینده با صرف هزار میلیارد تومان راه‌آهن اردبیل به نقطه سرانجام برسد.

وی افزود: بخشی از این 300 میلیارد تومان با مشارکت بخش خصوصی باید تامین شود و بخشی نیز قرار است از محل منابع دولتی و فاینانس به این پروژه تزریق شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل از نصب قریب‌الوقوع روزشمار برای پروژه راه‌آهن اردبیل – میانه در یکی از میادین اصلی شهر اردبیل خبر داد و گفت: ما اعتبار این پروژه را نیز در قالب تلویزیون شهری تامین کردیم که به زودی نصب خواهد شد.

 

اسکان عشایر در محدوده کشت و صنعت تثبیت شود

شایقی در بخش دیگری از سخنان خود در ادامه با بیان اینکه برخی از پروژه‌های راهسازی در استان اردبیل سه برابر افزایش یافته است، گفت: به عنوان نمونه راه جلفا – اصلاندوز در سال 97 با دو برابر افزایش به 14 میلیارد تومان، کلور – درام 10 میلیارد تومان، رضی – امیرکندی 19 میلیارد تومان، دوبانده نمین – آستارا و اردبیل – سرچم نیز با افزایش اعتبار روبروست.

وی دیگر پروژه مهم استان را پایاب سد خدافرین اعلام و تصریح کرد: از محل صندوق ذخیره ارزی و با عنایت مقام معظم رهبری یک میلیارد دلار به این پروژه تامین اعتبار شده و با بهره‌برداری از آن در سالجاری برای 26 هزار نفر اشتغال ایجاد شده و افزایش تولید یک و نیم میلیون تنی کشاورزان اتفاق می‌افتد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل اذعان کرد: این پروژه به همت شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی اجرا می‌شود و مردم غیور این منطقه به ویژه عشایر و مرزنشینان باید از مزایای آن استفاده کنند.

شایقی گفت: عشایر غیرتمند مغان که همواره در خط دفاع از این مرز و بوم، اسلام و انقلاب جانفشانی کردند همواره باید بهترین و شایسته‌ترین خدمات را دریافت کنند و انتظار می‌رود با حل اختلاف بین عشایر منطقه با کشت و صنعت‌ها در مغان زمینه احقاق حق عشایر غیرتمند فراهم آید.

وی تثبیت حضور و بهره‌برداری عشایر را از تولیدات زراعی، باغی و دامی منطقه و سکونت همراه با آرامش را یادآور شد و ابراز کرد: باید وزارت جهاد کشاورزی نسبت به اسکان و تثبیت ماندگاری عشایر اقدام کند و با بهره‌‌برداری 37 هزار هکتار از اراضی پایاب سد خدافرین بتوان معیشت مردم منطقه را به همراه اطمینان و اعتمادشان به نظام اسلامی فراهم کرد.

دبیر شورای اشتغال استان اردبیل ادامه داد: پروژه مهم دیگری که در استان مورد توجه جدی است تکمیل بیمارستان‌هاست که در این بین بیمارستان پارس‌آباد در شرف بهره‌برداری است و بیمارستان کوثر نیز سال گذشته به بهره‌برداری رسیده است.

شایقی پیگیری برای احداث بیمارستان هزار تختخوابی را جزو مطالبات به حق مردم برشمرد و گفت: تکمیل پروژه‌های فاضلاب، سد عمارت و پایاب سد گیوی با تاکید استاندار اردبیل مورد رصد و دقت ماست و مقرر شده در سفر آتی رئیس جمهور به استان اردبیل این پروژه‌ها به عنوان پروژه‌های اولویت‌دار مورد پیگیری قرار گیرد.

 

تحقق 20 هزار فرصت شغلی دور از دسترس نیست

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل به حوزه اشتغال به عنوان یکی از اولویت‌های برنامه کاری استاندار و مسئولان استان اردبیل اشاره کرد و گفت: براساس آخرین سرشماری 65 هزار نفر بیکار در استان داریم که 40 درصد آنها فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند که تلاش همه دستگاه‌ها و مسئولان استان بر این است تا با حمایت و همراهی بخش خصوصی زمینه اشتغال و کارآفرینی آنها فراهم آید.

شایقی بیان کرد: برای ایجاد 20 هزار فرصت اشتغال که استاندار اردبیل وعده آن را داده است از سه محل تسهیلات فراگیر، تسهیلات اشتغال روستایی و رونق تولید قرار است منابعی به واحدهای تولیدی تزریق شود تا آنها فرصت‌های جدید اشتغال را تعریف کنند.

وی بخشی از تحقق اشتغال وعده داده شده را از محل اجرای پروژه‌های عمرانی و فعال کردن پروژه‌های نیمه تمام دانست و افزود: در این راستا سعی جدی بر این است تا در بستر حمایت همه جانبه اشتغال جوانان میسر شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل محدودیت اعتبارات را در راستای برآورده کردن تمامی نیازمندی‌های اهالی استان یادآور شد و افزود: سالی دو تا سه هزار میلیارد تومان به صورت آرمانی اعتبار نیاز است تا ما بتوانیم کارنامه قابل قبولی را در این حوزه ارائه کنیم اما تنها با تزریق 700 تا 800 میلیارد تومان تلاش می‌شود تا با اولویت طرح‌های توسعه‌ای کارها و برنامه‌ها در مسیر اجرا قرار گیرند.

شایقی در پایان اولویت حوزه گردشگری را در توسعه استان یادآور شد و اظهار کرد: راه‌اندازی پیست‌های اسکی و توسعه آبدرمانی‌های تخصصی و پزشکی مورد تاکید استاندار اردبیل است که در برنامه‌ریزی و هدفگذاری مورد توجه قرار گرفته است.

70 درصد اعتبارات به صورت متمرکز وزارتی توزیع می‌شود

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: ما سه گونه اعتبار شامل استانی و ملی استانی، اعتبارات ملی و اعتبارات توزیع شده از سوی وزارتخانه‌ها داریم که بیش از 70 درصد اعتبارات کشور به صورت متمرکز و از طریق وزارتخانه‌ها توزیع می‌شود.

شایقی اظهار کرد: به تهیه و تدوین کتابچه ظرفیت‌ها و اهم تبصره بودجه 97 اشاره و خاطرنشان کرد: ما بارها تاکید کردیم تا مدیران دستگاه‌های اجرایی بیشترین تلاش و همت خود را به جذب اعتبارات ملی اختصاص دهند تا از این طریق بتوان تکمیل و اجرای پروژه‌ها را پیگیری کرد.

وی محدودیت اعتبارات استانی را در قیاس با اعتبار در اختیار وزارتخانه‌ها و صندوق توسعه ملی یادآور شد و تصریح کرد: قطعا با پیگیری‌ها و سماجتی که مدیران ما در جذب این اعتبارات خواهند داشت ما به راحتی می‌توانیم از این محل اعتبارات قابل توجهی را به پروژه‌های استان تزریق کنیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل ادامه داد: در حوزه راه و آب مدیران ما از این ظرفیت بیشترین استفاده را کردند و در سالجاری نیز سعی بر این است تا در سایر حوزه‌ها این اتفاق به خوبی رخ دهد.

وی به فرآیند واگذاری پروژه‌های نیمه تمام دولتی به بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: 101 پروژه قابل واگذاری به بخش خصوصی داشتیم که بخشی از این پروژه‌ها به ویژه در حوزه میراث فرهنگی، ورزش و جوانان واگذار شده و امسال نیز ادامه این روند را شاهد خواهیم بود.

او در مورد پرداخت اوراق اسناد خزانه به پیمانکاران در دو سال گذشته تصریح کرد: در دو سال گذشته پرداختی‌های ما از این محل به موقع بوده اما در سال گذشته مقداری تاخیر و تعلل را در پرداختی سر موعد مقرر اسناد داشتیم اما در پایان سال این پرداختی‌ها به فرجام رسید.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: برای سال 97 و حتی سال 98 سررسید پرداخت این اسناد خزانه را خواهیم داشت ولی برای سالجاری در این زمینه سهمیه‌ای به استان اردبیل ابلاغ نشده است.

شایقی خاطرنشان کرد: ما در سال 95 پرداختی بازنشسته‌ها را انجام دادیم اما در سال 96 این پرداختی‌ها با تاخیر روبرو شده که امیدواریم هر چه سریعتر با تامین اعتبار مورد نیاز پاداش پایان خدمت بازنشستگان و برخی حق و حقوق بازنشسته‌ها نیز پراخت شود.

 

تخصیص 305 میلیارد تومانی بودجه 96 

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: از محل بودجه سال 96 تاکنون 305 میلیارد تومان تخصیص اعتبار را شاهد بودیم.

شایقی اظهار کرد: مجموع اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای استان اردبیل در سال 96 بالغ بر 400 میلیارد تومان بوده که ما در قالب کمیته برنامه‌ریزی شهرستان‌های سعی کردیم این اعتبارات را بین پروژه‌های تعریف شده توزیع کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سند توسعه 10 شهرستان به صورت مجزا در حال تهیه و تدوین است و ما در سالجاری شاهد تکمیل این اسناد به همراه سند آمایش استان خواهیم بود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل عقد قرارداد با ناظرین سند آمایش را یادآور شد و گفت: ما این قرارداد را طی روزهای گذشته به امضا رساندیم و قرار است در سالجاری مراحل مختلف اجرای آن انجام شده و در پایان سال تحویل داده شود.

شایقی افزود: براساس برنامه ششم توسعه در روستاهای بالای 40 خانوار سالانه برنامه‌ها و طرح‌های اشتغالزا با پرداخت تسهیلات مورد توجه است به طوری که سال گذشته ما در 129 روستا و امسال نیز به همین تعداد روستا قرار است با محوریت اشتغال روستائیان طرح‌های با هدف ماندگاری روستائیان در محل سکونت خود به انجام برسد.

وی تصریح کرد: فرصت جذب اعتبارات برای سال 96 پایان تیرماه تعیین شده و تاکنون نیز 50 درصد جذب اعتبارات انجام شده و مابقی نیز تا پایان تیرماه جذب خواهد شد و به هیچ عنوان برگشتی اعتبار نداشت.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل رقم بودجه سال 96 را بالغ بر 630 میلیارد تومان بر مبنای آمار توزیع اعلام کرد و گفت: 305 میلیارد تومان از این مبلغ تخصیص یافته و مابقی نیز برای 2 هزار و 700 پروژه در ماه‌های آینده تحصیص خواهد یافت.

شایقی رقم بودجه سالجاری را 400 میلیارد تومان اعلام و وجود یک هزار و 700 پروژه نیمه تمام را در استان یادآور شد و بیان کرد: ما در جلساتی که با استاندار و فرمانداران خواهیم داشت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام را به عنوان اولویت بودجه 97 اعلام خواهیم کرد و ما در شرف ابلاغ بودجه 97 هستیم و قرار است ظرف 15 روز با تشکیل کمیته برنامه‌ریزی فرصت توزیع اعتبارات فراهم آید.

 

 


١٣:١٨ - چهارشنبه ٢٦ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ٧٥٩    /    تعداد نمایش : ٦٥٤


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




منو اصلی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 833909
 بازدید امروز : 1004
 کل بازدید : 2217477
 بازدیدکنندگان آنلاين : 58
 زمان بازدید : 0/5156

 

تمامي حقوق اين سايت متعلق به سازمان مديريت و برنامه ريزي استان اردبیل بوده و استفاده از  مطالب آن با ذكر منبع بلامانع است.